اگر دقت کرده باشید عمدهی شرکتهای هاستینگ که برای ارایهی خدمات هاست از سرورهای ویندوز استفاده میکنند در حال حاضر تحت ویندوز سرورهای 2003، 2008، یا 2008 R2 استفاده میکنند. اخیراً شرکت مایکروسافت نسخهی جدید ویندوز سرور خود را که عمدهی ویژگیهای ویندوز 8 را دارا میباشد و امکانات مدیریتی آن کاملاً ارتقا یافته تحت نام ویندوز سرور 2012 عرضه کرده است.
به نظر میرسد به تدریج باید چشم انتظار عرضهی سرویسهای هاست تحت ویندوز سرور 2012 باشیم. به این منظور تصمیم گرفتیم برخی از ویژگیهای تازه و تغییرات این نسخهی سیستم عامل سرور ویندوز را مرور کنیم.
ویندوز سرور 2012 جدیدترین نسخهی سرور ویندوز است که به عنوان نسخهی سرور ویندوز 8 و جانشین ویندوز سرور 2008 R2 عرضه شده است. توزیع جهانی این نسخه از سپتامبر 2012 آغاز شده است. این نسخهی سرور ویندوز دارای چهار ویرایش Foundation، Essentials، Standard، و Datacenter است. مایکروسافت این نسخهی سرور را گاه با عنوان «سیستم عامل ابری» (Cloud OS) معرفی میکند.
ادعا میشود که این سیستم عامل محصول عمیقترین و گستردهترین تلاشهای توسعهدهندگان و مهندسان مایکروسافت بوده و تغییرات ایجاد شده در آن در تاریخ محصولات مایکروسافت بیسابقه بوده است. بسیاری از این تغییرات در جهت تسهیل مجازیسازی و مباحث مربوط به آن است اما حتا اگر شما علاقهای به مجازیسازی هم نداشته باشید تغییرات قابلتوجهی در این سیستم عامل مشاهده میکنید. مشهودترین این تغییرات در واسط کاربری است و همانند ویندوز 8 باید با دکمه یا منوی Start خداحافظی کنید و خود را به صفحهی Start مبتنی بر ویجت عادت بدهید.
قصد داریم برخی از ویژگیهای این نسخهی سرور ویندوز را در چند مطلب بررسی کنیم.
واسط کاربری
سیستم عامل ویندوز سرور 2012 را میتوانید به دو صورت «هستهی سرور» (Server Core) یا با واسط گرافیکی نصب کنید. واسط گرافیکی استفاده شده در این سیستم عامل از ویندوز 8 گرفته شده و آیکونهایی مناسب کار یک سرور به آن افزوده شده است. اما خیلی وقتها شما فقط میخواهید حداقل فایلهای لازم برای اجرای سرور ویندوز را نصب کنید. حالت هستهی سرور در چنین زمانهایی به کار میآید.
گزینهی سومی هم هست. میتوانید سرور ویندوز را با کمترین واسط کاربری نصب کنید. کم کردن از واسط گرافیکی از مخاطرات امنیتی که ممکن است سرورتان با آن مواجه شود میکاهد. سوییچ کردن بین این دو حالت از طریق ویژگی PowerShell به راحتی و البته با یک ریستارت سیستم ممکن است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.