وقتی در جستجوی خدمات هاست هستیم خیلی از ما به دنبال نظرات مشتریان شرکتها دربارهي کیفیت کارشان میگردیم. واقعیت این است که هر شرکتی شاکیان و مشتریان ناراضی خود را دارد که گاهی دلیل منطقییی هم ندارند. به علاوه به خاطر نظرات کاربران ناوارد و فیدبکهای ناقص آنها چیزهایی در مورد خدمات هاستینگ تبدیل به حقیقت مسلم شدهاند که مبنای درستی ندارند. اینها افسانههای هاستینگاند.
افسانه: هاست کامل هاستی است که گرانتر باشد!
واقعیت: شرکتی که به شما هاست کامل ارایه دهد وجود ندارد. منظور این نیست که شما در هر صورت خدمات ناقصی دریافت خواهید کرد. اما بهتر است توقعاتتان را با واقعیات تنظیم کنید. تا حالا توانستهاید هیچ محصولی تهیه کنید که هیچ کس نتواند از آن ایرادی بگیرد؟ از هر هاستی هم ممکن است ایراد پیدا کرد.
حتا اگر مبلغ خیلی زیادی هم بپردازید معلوم نیست هاستی که دریافت میکنید ایدهآلتان باشد. هاست گران خریدن دریافت بهترین خدمات پشتیبانی را هم برایتان ضمانت نمیکند. پس موقع انتخاب شرکت هاستینگ از هر راهی که میشناسید کارشان را تست کنید و فقط به قیمت گران هاست توجه نکنید. ولی اگر قیمت هاستی که پیدا کردهاید نسبت به موارد دارای ویژگیهای مشابه به شکل غیرطبیعی ارزان بود بهتر است مواظب باشید.
افسانه: هاستی که شاکی زیاد دارد خوب نیست.
واقعیت: گفتیم که هیچ محصولی بیشاکی نیست. دربارهی هر شرکت هاستینگ هم فیدبک منفی و شکایت در اینترنت زیاد پیدا میشود. برای انتخاب هاست باید حتماً تحقیق کنید. اما همین که جستجوی گوگل به شما کلی نتیجه منفی دربارهی شرکت مورد نظرتان برگرداند کافی نیست. بهتر است اگر میخواهید از این راه تحقیق کنید این اظهارنظرهای منفی را با دقت بیشتری ارزیابی کنید و البته وقت بسیار بیشتری بگذارید.
خیلی وقتها –این مورد به خصوص دربارهی شرکتهای خارجی خیلی رایج است- این بدگوییها کار سایتهایی است که مثلاً برای بررسی کیفیت کار ارایهدهندگان خدمات هاستینگ ایجاد شدهاند و هدفشان جلب شما به سایتشان برای معرفی چند شرکت دیگر به عنوان شرکتهای برتر هاستینگ است. به همین دلیل اگر شما چند سایت ارزیابی (review) خدمات هاستینگ را بررسی کنید بیشتر وقتها کمترین اشتراکی بین نظراتشان پیدا نمیکنید که هیچ، گاه به تناقض هم میرسید. بعضی سایتها البته شناخته شدهاند و نظرشان معتبرتر است. اما تنها کسی که کارش این موضوعات باشد میتواند بگوید به کدام نظرها باید توجه کرد و کدامها را باید دور انداخت. بعضی شرکتها واقعاً بدنامند؛ اما اگر همه روی بد بودن کسی اتفاق داشته باشند باید تا حالا کارش را تعطیل کرده باشد.
دستهی دوم نظرات منفی نامعتبر مربوط است به مشتریان مغلوب احساسات که دلیل کافی برای نارضاییشان ارایه نمیکنند. گاهی هم مشتریان شرکت هاستینگشان را در مواردی مقصر معرفی میکنند که با تحقیق بیشتر معلوم میشود مشکل از جای دیگر بوده است. مثلاً مشترییی شاکی است که شرکتی بدون توجه به قراردادشان حساب او را بسته است. واقعیت این است که هیچ شرکت هاستینگی حاضر نیست هم درآمد خود را از دست بدهد و هم در معرض بدگوییهای مشتریانش قرار بگیرد. پس حتماً دلیل موجهی برای چنین کاری داشته که ناگزیر به این اقدام شده است. در خیلی حالتها فرد شاکی خود مقصر است و تنها باید خودش را سرزنش کند.
یک نوع نظر نامعتبر دیگر هم هست. شرکتهای هاستینگی که پول میدهند تا از کارشان تعریف کنند یا خودشان دست به کار تعریف از خود در سایتهای مختلف میشوند. این نظرات مثبت کمتر اعتبار دارند. همچنین است نظرات منفییی که از طرف رقیبان دربارهی شرکتهای دیگر نوشته میشود. واقعیت این است که در تهیهی همین مطلب نیز از مقالهای به زبان انگلیسی استفاده شده که در قالب بررسی در نهایت به تبلیغ خدمات یک شرکت هاستینگ خارجی پرداخته است.
اما حواستان را جمع کنید که هاستی که دربارهاش کلی ارزیابی منفی وجود دارد و از منابع معتبر بدش را شنیدهاید ممکن است واقعاً بد باشد. پس ریسک نکنید و به سفارشهای صادقانهی کسانی که برای نظرشان اعتبار قایلید و تجربهی کار با شرکتها را دارند توجه کنید یا خود شخصاً دست به کار ارزیابی شوید.
افسانه: هاست با آپتایم 100٪، پهنای باند نامحدود، فضای نامحدود، یا هر چیز 100٪ یا نامحدود دیگر
واقعیت: این چیزها جز در ترفندهای تبلیغات وجود ندارند. اگر واقعیتی پشت این ادعاها باشد با فرض حسن نیت تنها معنی درست این ادعاها میتواند خیلی زیاد، عالی، بیش از نیاز شما، قابل صرفنظر و از این قبیل باشد. خودتان میتوانید این صفتها را به ادعای مورد نظر انطباق دهید.
در مورد پهنای باند نامحدود قبلاً در مطلب «آیا هاست با پهنای باند یا ترافیک نامحدود وجود دارد؟ (بخش دوم: آیا پهنای باند نامحدود ممکن است؟)» صحبت کردهایم. فضای نامحدود هم ناممکن است. هر موقع توانستید کامپیوتری بخرید که هاردش نامحدود باشد از شرکت هاستینگتان هم قبول کنید که میتواند فضای نامحدود در اختیارتان بگذارد.
ادعاهای پهنای باند نامحدود یا فضای نامحدود را میتوان توجیه کرد؛ زیرا اگرچه این ادعاها مبنای واقعی ندارند اما گاهی میتوانند به این معنی باشند که با توجه به پیشبینی نیاز مشتری عادی شرکت هاستینگ تضمین میکند منابع در نظر گرفته شده فراتر از نیاز شما خواهد بود. تضمین آپتایم 100٪ اما هرگز نمیتواند هیچ ارتباطی با واقعیت داشته باشد. ممکن است در قرارداد شما مثلاً بندی درج شده باشد که شما در سال 100٪ به هاستتان دسترس دارید مگر 4 ساعت در ماه برای عملیات نگهداری برنامهریزی نشده یا قطعی غیرمترقبه به دلیل حملات هکری. در واقعیت اما پیشبینی دقیق چنین مواردی ممکن نیست و هرقولی در این مورد غیرمعتبر خواهد بود.
علاوه بر تفسیری که شرکت هاستینگ ممکن است از آپتایم داشته باشد تأمین چنین آپتایمهای بالایی نیاز به پیشرفتهترین زیرساختها با بهترین ویژگیها و مانیتورینگ کامل سیستم دارد که کاملاً هم در برابر خرابی ایمن باشد که تقریباً تخیلی است. گوگل هم با تمام امکاناتش گاه از دسترس خارج شده است! ولی در صورت بروز هر گونه خرابییی بهترین شرکت آن است که به سرعت به مشکل رسیدگی کند و نگذارد وبسایتهای مشتریانش از دسترس خارج شوند. به جای اتکا به چنین اعدادی اگر مطمئن شوید این قطعیها واقعاً بهندرت اتفاق میافتند و رسیدگی شرکت واقعاً بیدرنگ و قطعی است میتوانید با خیال راحت از هاستی که گرفتهاید لذت ببرید.
افسانه: شرکتهای هاست خوب نمیتوانند با قیمتهای پایین خدمات ارایه دهند.
واقعیت: این عبارت چندان دقیق نیست. اگر شرکت مورد نظر شما ادعاهایی مانند موارد مطرح شده در افسانهی سوم نمیکند و قیمتش به شکل عجیبی پایین نیست و البته به اندازهی کافی اعتبار دارد دلیلی ندارد به خاطر قیمت نسبتاً پایینترش فکر کنید خدمات مناسبی به شما ارایه نخواهد کرد. به دلایلی میتوان قیمتهای هاستینگ را به نسبت تغییرات ارزش واقعی پول پایین نگه داشت.
یکی از این دلایل این است که تکنولوژی استفاده شده در هاستینگ (مانند هزینهي سرورهای وب) معمولاً اگر ارزانتر نشود رشد قیمت زیادی هم ندارد. حتماً خودتان هم در بازار دیجیتال تجربهاش را داشتهاید که اگر نوسانات قیمت ارز نباشد یا اتفاق عجیبی رخ ندهد در بیشتر موارد هرچه از زمان ورود یک تکنولوژی به بازار میگذارد قیمت آن کمتر میشود و تکنولوژیهای تازهتر با قیمت بیشتر ظاهر میشوند. به تدریج که هر تکنولوژی دیجیتال مقبولیت عام پیدا میکند قیمت آن نیز مقرون به صرفهتر میشود.
به علاوه تقریباً همهی شرکتهای هاستینگ کل هزینهی دورهی اشتراک یک مشتری را همان اول قرارداد دریافت میکنند که در درآمد آنها و سودآوریشان اهمیت حیاتی دارد. اگر دورههای پرداخت کوتاهمدتتر باشد -مثلاً به جای سالانه ماهانه باشند- هزینههایی که شرکت هاستینگ برای خدماتش دریافت میکند درصدی بیشتر میشود تا پیش پرداخت از دست رفته جبران شود.
خدمات هاستینگ جای خود را به عنوان یک کالای مصرفی باز کرده است. مانند بیشتر کالاهای مصرفی دیگر بازار رقابت باعث میشود شرکتها از حاشیهی سود خود بکاهند یا هزینههایشان را بهتر مدیریت کنند و مشتریان بتوانند خدمات پایهای را با کیفیت مناسب به قیمت خوب تهیه کنند.
سلام و ادب
خیلی مقاله جالبی بود ، تشکر .
چرا سرور های ایرانی اینقدر قطعی دارند و سرویس دهنده ها هم نه عذر خواهی می کنند و نه مشکل را برطرف می کنند
و در مجموع راحت هستند
چرا این شرکتها می توانند بدون مسئولیت عمل کنند؟ به کجا شکایت کنیم؟
امروز دوشنبه افرانت دچار مشکل شده و ما که در اریانیک هاستینگ داریم سایت هایمان بالا نمی آید و تا دوازده شب هم مشکل بر طرف نشده است.
راهنمایی کنید کدام سرور داخلی در ایران قابل اتکا است و از کدام شرکت می توانیم هاست ان سرور را تهیه کنیم
سلام. پاسخ عدم تعهد را باید از خود آنها سوال کنید. سرورهایی که در ایران میزبانی می شوند اکثرا پایدار نبوده و بهانه آنها نیز مشکلات موجود در زیر ساخت و … می باشد که صد البته درست نبوده و اکثرا مربوط به شبکه خودشان است. پیشنهاد می شود بجای ایران از هاست هایی که در آلمان یا هلند میزبانی می شوند استفاده کنید که پینگ تایم پایینی هم دارند. موفق باشید