بهینهسازی موتور جستجو (سئو یا SEO)
تقریباً اتفاق نظر وجود دارد که در زمینهي سئو وردپرس از جوملا برتر است. در هر دو سیستم شما میتواند از لینکهای گوگلپسند استفاده کنید. ایجاد متاتگها و متادسکریپشنها در هر دو CMS بهسادگی انجام میشود. ایجاد تگ برای پستها در وردپرس به صورت پیشفرض انجام میشود اما برای جوملا احتیاج به افزونه دارد.
پلاگینهایی برای سئو در جوملا و وردپرس وجود دارد که ظاهراً در این زمینه وردپرسیها موفقتر بودهاند.
با اینکه به نظر میرسد تفاوت چندانی در این زمینه نباید وجود داشته باشد. اما به دلایلی گوگل التفات ویژهای به سایتهای وردپرسی دارد و آنها را بهراحتی ایندکس میکند و حتا در رتبههای مناسبتر قرار میدهد.
در وردپرس شما میتوانید به شکل پیشفرض در هنگام ایجاد مطلب URL دلخواه خود را برای آن ایجاد کنید. در جوملا نمیتوانید بدون کمک افزونهها این کار را انجام دهید. مشهور است که سرعت بارگذاری صفحهات در جوملا پایینتر است اما به نظر نمیرسد این ادعا مستند باشد. در تجربههای ما که تا کنون تفاوتی مشاهده نشده است. در عین حال حقیقت دارد که جوملا میتواند با افزایش صفحات سایت و افزونهها فشار بیشتری به سرور وارد کند. در هر دو سیستم به راحتی میتوانید تگ آلت (Alt) و عنوان برای عکسهایتان تعریف کنید. اما به شکل عجیبی جوملا در حالت پیشفرض در فایل robots.txt خود از موتورهای جستجو میخواهد که عکسها را ایندکس نکنند. برای ایندکس شدن عکسهایتان باید این مورد را در فایل ربوت سایتتان اصلاح کنید. همچنین پلاگینهای کاملتری برای سئوی سایتهای وردپرسی وجود دارد.
در حالت کلی از لحاظ سئو وردپرس بر جوملا برتری دارد. اما شما میتوانید با استفاده از جوملا نیز با کمی تلاش بیشتر به حداکثر بهینهسازی ممکن دست پیدا کنید.
پشتیبانی، جامعهي کاربری، راهنمایی و کمک
خوشبختانه این دو CMS هر دو در ایران کاملاً جا افتادهاند و سایتهای متعدد کار پشتیبانی و راهنمایی کاربران را از طریق انتشار مقالات، ویکیها، گروههای کاربری و انجمنهای گفتگو انجام میدهند. در این زمینه شما نقصی مشاهده نخواهید کرد و اگر هم در منابع و سایتهای فارسی به نتیجهی دلخواهتان نرسیدید زبان انگلیسی دسترس شما را به بزرگترین جامعههای کاربرییی که میتوانید در اینترنت تصور کنید ممکن خواهد کرد. همچنین سایتهای رسمی هر دو CMS به نامهای wordpress.org و joomla.org میتوانند به شما کمک کنند.
البته باید اذعان کرد که کاربران جوملا چه در ایران و چه در خارج از ایران اگرچه کمتعدادترند فعالتر بودهاند. جوملاییها چه از جهت مستندات راهنما و چه در زمینهی انجمنهای کاربری و وبسایت رسمی بهتر عمل میکنند. به نظر میرسد به همان اندازه که خود وردپرس سادهتر است انجمنها و وبسایتهای مرتبط با آن نیز سادهتر و بیخیالترند. به هر حال عالمگیر شدن با خودش آسودگی خاطر هم میآورد.
سلام
مقاله جالبی بود و به نظر من هم در زمینه سئو ورد پرس جلوتر از جوملا هستش هر چند به نظر من قدرت انعطاف پذیری جوملا بیشتر از ورد پرس هستش