افزونهها در وردپرس با نام پلاگین شناخته میشوند. در بررسی این افزونهها متوجه خواهید شد که عمدهي افزونههای وردپرس بیشتر با تمرکز بر وبلاگها و تولید محتوا توسعه یافتهاند. هدف اصلی توسعهدهندگان پلاگینهای وردپرس بهتر کردن محتوای وبسایت است، کارهایی مانند پلاگینهای SEO (سئو)، اشتراک مطالب در شبکههای اجتماعی، ارتقای فرمت و قالب متن، و…
در جوملا اما افزونههای بیشتری برای تغییر کاربری سایت وجود دارد. شما ممکن است با نصب یک کامپوننت جوملا سایتتان را به یک سایت تجاری کامل تبدیل کنید. با این حال هم برای وردپرس پلاگینهای متعددی وجود دارد که کاربردهای سایتتان را به کل دگرگون میکند و هم برای جوملا میتوانید انواع افزونههای فراوانی پیدا کنید که فقط تولید محتوای بهتر را برای شما تسهیل میکنند. اما در جوملا بین این دو نوع افزونه تفاوتهایی وجود دارد.
این تفاوت در ساختار افزونههاست. در وردپرس همهي افزونهها به نام کلی پلاگین (Plugin) شناخته میشوند. پلاگینهای وردپرس بسیار محبوبند و در افزایش قابلیتهای پیشفرض هستهي وردپرس استفاده میشوند. پلاگینها میتوانند انواع ویجتها را نیز در اختیار شما بگذارند. ویجتها به شما کمک میکنند تکههایی از محتوا در گوشه و کنار صفحه اضافه کنید: مثلاً آخرین پستها، ارتباط به صفحات شبکههای اجتماعی، فرم تماس، تقویم، بایگانی مطالب، تصاویر دلخواه و اسلایدشوها. این ویجتها میتوانند در هدر (Header)، فوتر (Footer) یا نوارهای کناری صفحه (Sidebar) قرار بگیرند.
در جوملا از جهت میزان تأثیر افزونه بر سایت شما انواع مختلف افزونه وجود دارد. پلاگینها ویژگیهای سادهای به سایت شما اضافه میکنند و در شکل محتوای خروجی تأثیرگذارند. مثلاً افزودن یک نقشهی گوگل به یک مقاله را میتوان بهراحتی با یک پلاگین انجام داد. ماژولها کار ویجتهای وردپرس را انجام میدهند. اما دستهی مهمتر کامپوننتها هستند که میتوانند بهکل سایت شما را دگرگون کنند. کامپوننتها به هستهي پیشفرض جوملا دستاندازی میکنند و در مواردی برای خودشان سیستمهای کاملی هستند و ممکن است شامل مجموعهای از پلاگینها و ماژولهای متعلق به خودشان باشند. با کامپوننت مناسب تقریباً میتوانید همه کاری از جوملایتان بکشید. تنها چیزی که در جوملا به صورت پیشفرض از آن غفلت شده همان وبلاگنویسی است. اگرچه برای این کار نیز کامپوننتهای بسیار قوییی با امکانات گسترده وجود دارد، که گاه تواناییهای جوملا برای وبلاگنویسی را از وردپرس نیز پیشتر میبرد.
آمار دقیقی نمیتوان از تعداد افزونههای موجود برای وردپرس و جوملا ارایه کرد. اما تعداد و تنوع قابلیتهای افزونههای موجود برای وردپرس به شکل قابلتوجهی بیشتر است. سایت رسمی افزونههای وردپرس ادعا میکند که بیش از 24 هزار پلاگین را لیست کرده است. این آمار در سایت رسمی افزونههای جوملا بیش از 6 هزار است. تعداد زیادی افزونههای جوملا نیز توسعه داده شدهاند که در آن سایت لیست نشدهاند.
زبان
وردپرس و جوملا هر دو به زبان فارسی ترجمه شده و موجودند. افزودن زبانهای جدید به جوملا از طریق نصب بستههای زبان به صورت افزونه ممکن است. همچنین جوملا به صورت پیشفرض امکان ایجاد سایتهای چندزبانه را دارد. در وردپرس برای این کار باید از پلاگینهای موجود استفاده کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.