افزونههای جوملا ممکن است پلاگین یا کامپوننت باشند. پلاگینها به هستهی جوملا کاری ندارند. اما کامپوننتها قابلیتهای هستهی جوملا را ارتقا میدهند و برای خودشان مینی اپلیکیشنهای مستقلی هستند. در وردپرس این تمایز وجود ندارد. در نتیجه احتمال آنکه کاربر ناوارد که مشغول آزمون و خطاست سایت وردپرسی خود را از کار بیندازد بسیر بیشتر از جوملا است. وردپرس در برابر بیملاحظگی آسیبپذیرتر است.
اما از جنبهی حفرههای امنیتی در سالهای گذشته حفرههای زیادی در وردپرس کشف و مشکل آنها بهسرعت در به روزرسانیهای بعدی رفع میگردید. یکی از مزایای وردپرس همین بهروزرسانیهای سریعتر است. وردپرس تنها 2 سال قدیمیتر از جوملا است اما تعداد بهروزرسانیهای آن بیش از دو برابر است. این میتواند به معنی رسیدگی سریعتر به مشکلات باشد یا به معنی وجود مشکلات بیشتر که این بهروزرسانیهای متوالی را ناگزیر میسازد.
به هر حال وردپرس پرکاربردترین CMS در جهان است و طبیعی است که بیشتر در معرض حملات هکرها قرار بگیرد و ضعفهای آن سریعتر به چشم بیاید. بهروزرسانی وردپرس و جوملا هر دو بسیار ساده است و با چند کلیک انجام میشود. بهروزرسانی مرتب و استفاده از افزونههای مناسب برای افزایش امنیت میتواند در این زمینه بسیار کمک کند. CMSی که به امنیت شهرت بیشتری دارد دروپال است.
ظاهر سایت و قالبها
تمهای وردپرس و تمپلیتهای جوملا سادهترین راه برای نزدیک شدن به ظاهر دلخواه سایتند. انواع قالبها (تمها و تمپلیتها) برای وردپرس و جوملا برای کارهای متفاوت به صورت رایگان یا تجاری وجود دارد. قالبهای زیادی نیز به زبان فارسی ایجاد یا ترجمه شده و در دسترس است. معمولاً هدف از این قالبها ایجاد محیطی مناسب برای استفادهی وبسایت به منظور خاص است، مثلاً انواع قالبهای خبری، وبلاگی، تجاری، فروشگاهی،… وجود دارد. تفاوت عمده این است که در قالبهای جوملا توجه بیشتری به تطبیقپذیری و باز گذاشتن دست مدیر وبسایت میشود. قالبهای وردپرس توجه اصلی را به محتوا میدهند و از قبل نوع کاربردشان تا حد زیادی مشخص است. بنابراین ایجاد وبسایت دلخواه با جوملا دستیافتنیتر است. اما ممکن است قدری وقتگیرتر باشد.
جوملا به طور پیشفرض امکان استفاده از قالبهای متفاوت برای بخشهای مختلف سایت را پشتیبانی میکند. بهکارگیری چند قالب روی یک وبسایت در وردپرس به سهولت جوملا نیست، اما به هر صورت در وردپرس نیز امکان استفاده از قالب متفاوت برای یک صفحه وجود دارد. ولی جوملا در این زمینه ساختار کاربرپسندتری دارد و محدودیت کمتری ایجاد میکند. توسعهی قالبهای دلخواه در هر دو CMS با قدری آموزش و وقت ممکن است و در این زمینه تفاوت چشمگیری وجود ندارد.
با تشکر از مطالب خوب و مفید شما.