شرکتهای هاستینگ ممکن است سرویسهای هاست ویندوز، لینوکس یا در خیلی موارد هر دو را ارایه دهند و کاربران بر اساس نیازهای فنی وبسایتها و اپلیکیشنهای خود معمولاً یکی ار انتخاب میکنند، اگرچه امروزه بیشتر اپلیکیشنها روی هر دو سیستم قابل افزودن و اجرا هستند.
در این انتخاب کاربر نمیتواند چندان به امنیت توجه کند. سرورهای لینوکس از PHP استفاده میکنند که سوء استفاده و خرابکاری از طریق آن آسانتر است، اما در سهل الوصول بودن و راحتتر بودن کار با آن در مقایسه با ASP و ASP.NET که مخصوص سرورهای ویندوزی اند اغلب باعث میشود کاربران از مسأله امنیت چشمپوشی کنند.
نمیتوان در این زمینه برای مشتریان تعیین تکلیف کرد که به دنبال امنیت باشند و زبان برنامه نویسی خود را تغییر دهند یا راحتی کار را در اولویت قرار دهند و سپس بکوشند به آسیب پذیری های امنیتی توجه کنند. در حالت کلی نمیتوان واقعاً برای این پرسش که هاستینگ ویندوز امنتر است یا لینوکس جوابی قطعی داد اما هر کدام از این دو سیستم مزیتهای خود را دارند.
مزیتهای هاستینگ ویندوز
1- دسترس محدودتر کاربران:
کاربران سورهای ویندوز به شکل خودکار معمولاً در سطح کاربری استاندارد میتوانند لاگین کنند و برای به دست آوردن دسترس سطح ادمین باید درخواست اجازه کنند و وقتی هم که ادمین اصلی چنین اجازه ای به آنها میدهد باید از یک رمز عبور استفاده کنند. در نتیجه برنامه خرابکاری که به هر طریقی دسترس سطح کاربری به دست آورده احتمالاً نمیتواند تغییرات خاصی روی فایلها انجام بدهد و تلاشش بی حاصل خواهد بود. همچنین در خود شرکت میزبان کارمند تازه کاری که هنوز آموزش کافی ندیده است نمیتواند به هر فایلی دسترس پیدا کند و هر خواسته یا ناخواسته به داده های روی سرور آسیب برساند.
2- پاسخگویی حرفه ای به مشکلات امنیتی:
در صورتی که یک نقص امنیتی در سرورهای ویندوزی کشف شود تیمهای امنیتی شرکت مایکروسافت به آن رسیدگی میکنند. در نتیجه راه حلهای که برای این مشکلات ارایه میشوند امنیت بیشتری دارند و قابل اعتمادترند؛ زیرا فقط برنامه نویسان مجرب که در استخدام شرکت مایکروسافت اند امکان رفع این نقصها را دارند. بیپروایی افراد مستقل حتا اگر نیت خیر داشته باشند میتواند باعث سوء استفاده شود.
مزیتهای هاستینگ لینوکس
1- کمتر بودن تهدیدات شناخته شده:
چون سیستم عامل ویندوز در بیشتر رایانه های شخصی استفاده میشود بیشتر هدف حمله هکرها و بدافزارها قرار میگیرد و بسیاری از این تهدیدات در سرورهای ویندوز نیز میتوانند مشکلزا باشند. بحث هکرها جداست، اما تهدیدات بدافزاری روی سیستمهای لینوکسی واقعاً نادر است. به علاوه سرویسهای میزبانی میتوانند برنامه هایی نصب کنند که مانع تهاجم بدافزارهای ویندوزی به سایتهای میزبانی شده روی سرورهای لینوکس شوند. این اتفاق وقتی ممکن است بیفتد که مشتریان و وبماسترها به سایتهایشان از طریق رایانه های دارای سیستم عامل ویندوز دسترس پیدا میکنند.
2- پاسخگویی سریع به مشکلات امنیتی:
جامعه متن باز پشت سر لینوکس در برابر مسایلی که ثبات این سیستم عاملها را تهدید کنند غیورانه واکنش نشان میدهند! وقتی تهدیدی کشف میشود بستههای ترمیمی در کمترین زمان ممکن ارایه میشوند حتا اگر نسخه کامل حاوی آن بسته به این زوذی منتشر نشود.
انتخاب یک سیستم عامل بر اساس مسایل امنیتی دشوار است٬ به ویژه که بیشتر مشتریان ترجیح میدهند به خاطر زبانی برنامه نویسی یی که در ایجاد وبسایتهایشان به کار برده اند به سیستم عاملی که به آن عادت دارند بچسبند. در هر صورت اعمال تنظیمات سطح بالای امنیتی توسط شرکتها در هر کدام از این دو سیستم راه حل اصلی برا اطمینان خاطر یافتن مشتریان از امنیت هاستهایشان است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.