17-پشتیبانی از دیتابیس:
دیتابیس مجموعهای از اطلاعات است که به نحوی سازماندهی گردیده که دستیابی به آن، مدیریت آن، بهروزرسانی آن، و افزودن اطلاعات جدید به آن به سادگی ممکن باشد. اگر وبسایت شما نیاز به دیتابیس (پایگاه داده) برای ذخیرهی اطلاعات دارد بستهی هاست شما باید امکان ایجاد دیتابیسهای لازم را برای شما فراهم کند.
پرکاربردترین سیستمهای مدیریت دیتابیس برای وبسایتها MySQL و MS SQL Server اند. شما باید از قبل بدانید که برای ایجاد و مدیریت دیتابیسهای سایتتان از کدام برنامهها استفاده میشود. پایگاه دادهی MySQL را هاستهای لینوکسی و ویندوزی هر دو پشتیبانی میکنند اما پایگاه دادههای SQL Server تنها در هاستهای ویندوزی پشتیبانی میشود و معمولاً هاستهای لینوکسی نمیتوانند با آن کار کنند.
بهتر است در این مورد اگر قرار است کسی کار طراحی وبسایتتان را انجام دهد با او مشورت کنید. توجه کنید که تقریباً تمام وبسایتهای کنونی از پایگاه داده استفاده میکنند. وبسایتهایی که اطلاعات آنها مداوم باید تغییر کند و بهروزآوری شود، وبسایتهایی که بازدیدکنندگان باید در آنها مشارکت کنند، وبسایتهایی که میخواهند لیست محصولات یا هر گونه لیست قابل جستجویی ارایه دهند، و هر وبسایتی که باید در آن اطلاعات دستهبندی شده و قابل بازیابی ذخیره شود به دیتابیس نیاز دارند.
18- هاست ویندوز و هاست لینوکس:
اینها اشاره به سیستم عامل نصب شده روی دستگاه سرور دارند که وبسایت شما روی آن قرار میگیرد. نسخهی سرور ویندوز و لینوکس هر کدام به طور پیشفرض مجموعهای از برنامهها و قابلیتها را دارند که در مواردی میتوانند توسعه داده شوند، به نحوی که برنامههای طراحی شده برای یک سیستم عامل بتوانند روی سیستم عامل دیگر نیز به خوبی پاسخگو باشند. در مواردی نیز این توسعه و افزایش اشتراکات دو سیستم عامل ممکن نیست یا شرکتهای هاست ترجیح میدهند به دلایلی ابزارهای مخصوص هر سیستم را تنها روی همان سیستم نگه دارند.
برای هاستهای لینوکسی در بیشتر موارد از سرور وب آپاچی (Apache) و در هاستهای ویندوزی از سرور وب IIS (سرویسهای اطلاعاتی اینترنت) استفاده میشود. همچنین وبسایتهای مبتنی بر ASP و ASP.NET برای هاستهای ویندوزی طراحی میشوند و زبانهای اسکریپتنویسییی مانند PHP، Perl، و Python برای لینوکس توسعه داده شدهاند. اینها به این معنی نیست که وبسایتهایی که در آنها از هر کدام از این زبانها استفاده شده تنها در همان سیستم مخصوص خود قابلیت اجرا دارند، اما اجرای برنامههای لینوکسی در سیستمهای ویندوزی بسیار آسانتر از سوی مخالف قضیه است. همچنین دیتابیسهای SQL Server را مایکروسافت برای سیستمهای ویندوزی طراحی کرده است اما درایور آن برای لینوکس نیز ارایه شده است. همچنین کنترل پنلهای هاست این دو سیستم با هم متفاوتند.
19-دومین آلیاس:
از لحاظ فنی اصطلاح دومین آلیاس (Domain Alias) با اصطلاح دیگری به نام دامنهی پارک شده (Parked Domain) معنی متفاوتی دارد. اما در کاربرد معمولی در زمینهی هاستینگ معنی آنها در بسیاری از موارد یکی شده است. به هر حال منظور از دومین آلیاس یا نام مستعار دامنه این است که شما بیش از یک نام دامنه بخرید و همه را به هم و روی یک هاست متصل کنید. در این حالت شما تنها یک وبسایت دارید که با چند نام قابل دسترس است. در بستههای هاست تعداد دامینهای قابل پارک میتواند متفاوت باشد.
20-زیردامنه/ ساب دومین و Addon Domain:
در واقع زیردامنه یا ساب دومین یک فولدر یا دایرکتوری در پوشهی اصلی است که فایلهای وبسایت خود را در آن قرار دادهاید اما ترجیح دادهاید به صورت subdomain.yourdomain.com دیده شود. انجام این کار از طریق پنل هاست ممکن است. هر زیردامنه رکوردهای DNS خودش را دارد که میتواند با رکوردهای DNS دامنهی اصلی متفاوت باشد.
اگر روی یک زیردامنه یک نام دامنه پارک کنید میتوانید یک وبسایت کاملاً مجزا روی همان فضای هاست داشته باشید. به این نوع اضافه کردن وبسایت Addon Domain میگویند. در مورد امکان افزودن ساب دومینها و دامینهای Addon هم بستههای هاست ممکن است تفاوتهایی داشته باشند.
21-بکاپ یا پشتیبان:
بکاپ به معنی پشتیبانگیری و ایجاد نسخههای ثانویه از اطلاعات وبسایت مشتری است که روی سرور ذخیره شده است. این نسخهی بکاپ میتواند روی همان کامپیوتر سرور ذخیره شود که فایدهی زیادی ندارد مگر این که خود شما باعث خرابی وبسایتتان شوید و به اطلاعات قدیمیتان نیاز پیدا کنید. بهتر است اگر قصد دستکاری مرتب سایتتان را دارید قبلاً فایلهای قدیمی را روی کامپیوتر خودتان ذخیره کنید و سپس روی نسخهی دومی از آن فایلها تغییرات ایجاد کنید. به هر حال مشکلات ایجاد شده در اثر این گونه دستکاریهای شما مسؤولیتی را متوجه شرکت هاستینگ نمیکند و باید خودتان تمهیدات لازم را برای پیشگیری بیندیشید. حتا بهتر است خودتان هر از گاهی از وبسایتتان بکاپ بگیرید.
اما گاهی مشکل ناشی از ایراد پیدا کردن نرمافزاری یا سختافزاری سرور است. مثلاً اگر کامپیوتر سرور به برنامههای مخرب آلوده شود یا در معرض تهاجم قرار بگیرد ممکن است هر قدر هم تمهیدات امنیتی اندیشیده شده باشد باز هم فایلهای شما به خطر بیفتد. مقابله با این مشکلات به عهدهی شرکت هاستینگ است و منظور از بکاپ گرفتن شرکت از فایلهای شما مقابله با این مشکلات است. بکاپ باید روی یک فضای ذخیرهی مجزا از هارد انجام شود تا از مشکلات ایجاد شده برای سرور در امان باشد یا میتوان آنها را از طریق FTP روی دستگاهی دیگر ذخیره کرد تا در صورت ضرورت امکان بازیابی آنها باشد.
شرکت هاست شما باید برنامهی مرتبی برای بکاپگیری از اطلاعات موجود روی سرور داشته باشد. اگر فرصت کافی برای آنکه خودتان از وبسایتتان بکاپ بگیرید ندارید مطمئن شوید که هاستینگتان این کار را برایتان مرتباً انجام میدهد. بکاپ ممکن است روزانه یا هفتگی یا گاه ماهانه، جزیی یا کلی باشد. در بکاپ جزیی تنها آخرین تغییرات ایجاد شده ذخیره میشوند که مناسب بکاپهای روزانه است. اما در بکاپ کلی یا کامل مجدداً از تمام اطلاعات سرور یک بکاپ جدید گرفته میشود. این نوع بکاپ گرفتن مناسب دورههای طولانیتر مانند هفتگی یا ماهانه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.