4-هاست اشتراکی:
بیشتر وبسایتها روی هاستهای اشتراکی قرار دارند. هاست اشتراکی یعنی چندین مشتری از یک سرور برای هاستینگ سایتشان استفاده میکنند. این مشتریها امکانات سختافزاری و نرمافزاری سرور را به طور مشترک استفاده میکنند و سایتهای همگی آنها روی همین سرور قرار میگیرد.
هر مشتری بنا بر پلن هاستی که خریده است بخشی از منابع سرور را در اختیار دارد. شرکتها و افرادی که میخواهند یک وبسایت راه بیندازند معمولاً هاست اشتراکی تهیه میکنند. این نوع هاستینگ هزینهی معقولی دارد و اگر شما به سایتی با ترافیک بازدید خیلی زیاد نیاز ندارید کاملاً بهصرفه و پاسخگوست. اگر احتیاج به خدمات بیشتر دارید یا ترجیح میدهید کل منابع یک سرور در انحصار خودتان باشد باید سرور اختصاصی یا دستکم سرور مجازی تهیه کنید. دریافت IPی اختصاصی نیز روی هاستهای اشتراکی اگرچه غیرممکن نیست تقریباً هرگز جزو قابلیتهای معمولی هاستهای اشتراکی به شمار نمیرود.
5-سرور هاست:
سرور یکی دیگر از اصطلاحاتی است که در اینترنت و در بحث از خدمات هاست بسیار به کار گرفته میشود. سرور در اصل به یک برنامه گفته میشود که روی یک کامپیوتر اجرا میشود و به درخواستهای برنامههای دیگر که به آنها «کلاینت» میگویند جواب میدهد یا کاری را از طرف کلاینتها انجام میدهد. کلاینت میتواند روی همان کامپیوتر باشد یا روی کامپیوتر دیگری که از طریق شبکه به سرور وصل است قرار بگیرد.
در کار هاست سرور کامپیوتری را که وبسایتهای کاربران روی آن قرار دارد مدیریت میکند. معمولاً همان طور که در این مطلب دیدید به خود کامپیوتری که این برنامه روی آن در حال اجراست نیز سرور یا کامپیوتر سرور میگویند. شما به عنوان مشتری و صاحب وبسایت یک کلاینت هستید –اگرچه برای کلاینت در سرور هاست تعریفهای دیگری ممکن است دقیقتر باشند، اما برای بحث فعلی نیازی به آن تعاریف نداریم- و اتصال شبکه نیز از طریق اینترنت انجام میشود. سرورهای هاستینگ علاوه بر استفاده برای هاست وبسایتها برای هاستینگ فایل، ویدیو، تصویر، بازی/گیم، ایمیل، وبلاگ و موارد مشابه نیز استفاده میشوند. سرور خوب باید در یک دیتاسنتر مناسب نگهداری شود و همواره در دسترس باشد.
6-دیتاسنتر:
سرورهای هاست در محلی به نام دیتاسنتر (Datacenter) قرار میگیرند. دیتاسنتر فضایی است که مخصوص نگهداری و فعال نگه داشتن کامپیوترها و تجهیزات مرتبط مانند سیستمهای مخابراتی، ارتباطی و ذخیره ایجاد میشود. دیتاسنترها چند منبع توان و چندین اتصال اینترنت و مخابراتی پرسرعت دارند که در صورت بروز مشکل برای هر کدام دیگری بتواند اتصال را حفظ نماید. همچنین دیتاسنترها دارای شرایط محیطی مناسب از قبیل تهویه، تجهیزات اطفای حریق و تمهیدات امنیتیاند. بنابراین یک سرور هاست قابل اعتماد باید در یک دیتاسنتر مطمئن و شناخته شده قرار گرفته باشد.
شرکتهایی که خدمات دیتاسنتر ارایه میدهند گاه خود اقدام به اجاره دادن سرورها به مشتریان خُرد یا حتا فروش هاست میکنند و گاه تنها سرورها را به شرکتهای هاست اجاره میدهند یا تنها سرورهایی را برای شرکتهای مختلف نگهداری میکنند. به این نوع خدمات کولو یا کولوکیشن (Co-location) گفته میشود. بسیار اتفاق میافتد که نگهداری سرورها را یک شرکت و تأمین اتصالات آنها را شرکت دیگر به عهده داشته باشد و مالک سرورها شرکت ثالثی باشد که یک یا چند سرور را به شرکت چهارمی اجاره داده باشد. حتا ممکن است مکان دیتاسنتر هم اجارهای و متعلق به شرکت پنجمی باشد!
7-آپتایم/در دسترس بودن سرور:
یکی دیگر از مسایل مهم در کیفیت میزان در دسترس بودن سرور است. معمولاً شرکتهای هاستینگ از اصطلاح آپتایم استفاده میکنند. اما اگر شما بخواهید در انتخاب هاستتان دقیقتر باشید باید توجه کنید که آپتایم (Uptime) به معنی درصد زمان روشن بودن سرور است ولی چیزی که شرکتها در هنگام استفاده از این اصطلاح مدنظرشان است درصد زمان در دسترس بودن سرور (Server Availability) است که باعث میشود وبسایت شما و فضای هاستتان از طریق اینترنت قابل مشاهده باشد. ممکن است سرور روشن باشد اما به علت مشکلات شبکه، دیتاسنتر یا ایرادات نرمافزاری شما نتوانید به وبسایتتان دسترس پیدا کنید. در نتیجه باید در مورد معنی این دو اصطلاح و تفاوت آنها محتاط باشید. درصدهایی که برای آپتایم یا در دسترس بودن سرور/هاست استفاده میشود به شما معیاری از مدت زمانی که سرور ممکن است در یک بازهی زمانی مشخص در دسترس نباشد میدهد. به این زمان داونتایم (Downtime) میگویند:
دسترس 90٪: سرویس ممکن است در ماه 72 ساعت در دسترس نباشد.
دسترس 99٪: داونتایم سرور در ماه 7٫2 ساعت است.
دسترس 99٫9٪: داونتایم ماهانه 43٫2 دقیقه است.
دسترس 99٫99٪: داونتایم ماهانه 4٫32 دقیقه است.
مسألهای که مهمتر از مقدار این زمان است ساعت رخ دادن آن است. داونتایم یک سرور مطمئن که در یک دیتاسنتر حرفهای نگهداری میشود بیشتر در زمان انجام عملیات نگهداری، بهروزرسانی، ارتقای نرمافزاری یا سختافزاری، بکاپگیری و از این قبیل از طرف مدیران سرور هاست شما و برای ارایهی خدمات بهتر رخ میدهد. این گونه داونتایمها معمولاً در خلوتترین ساعتهای شب اتفاق میافتند که برای بازدیدکنندگان سایت شما مشکلی پیش نیاید. اما اگر داونتایم مکرر در طول روز یا ساعات پرترافیک کار شما بروز کند به معنی نگهداری نامناسب سرور است که باید شما را نسبت به کیفیت خدماتی که از شرکت هاست خود دریافت میکنید به شک بیندازد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.